About us

Our Vision

Att inspirera och stödja våra kunder och studenter genom att erbjuda ett unikt utbildningsprogram, kurser och workshops för att få en djupare förståelse för ekologins samspel mellan natur, djur och människor. Vi erbjuder organisk hudvård, kosttillskott och unika ansikts- och kroppsbehandlingar för att få en frisk hud.

Våra kurser och workshops motiverar våra kunder att förstå det högre värdet av traditionell hudvård och våra ansikts- och kroppsbehandlingar

Vi stöder småbönder som producerar växtbaserade organiska råvaror och eteriska oljor, så att de kan odla sin verksamhet gård och stödja sina familjemedlemmar.

Vi erbjuder våra linjer VEDESSENCE organisk växtbaserad naturlig hudvård, som förhinder rynkor, återfuktar huden, föryngrar hudskadorna för att få bättre lyster, förhindrar rynkor, torr hud, eksem, psoriasis och en frisk hud.

Vi lyfter upp de traditionella växtbaserade oljorna, med hjälp av dessa oljor med en enkel aromterapi hemma, kommer hjälpa dig att balansera och förena kropp och själ, i stället för att smörja med de produkter som innehåller petro kemikalier, som vi anser vara skadliga för människor och vår miljö.

En hälsosam hud lyfter upp den inre skönhet!

Jag heter Lani Dela Pena Tranberg från Filippinerna, jag studerade datateknik och företagsmarknadsföring i mitt land, men jag var alltid passionerad att jobba hudvård och hälsa, så jag arbetade som skönhetskonsult hos REVLON & MAYBELLINE innan jag lämnade landet

När jag var barn lärde jag mig från min mor, om hur man använder papaya bladen för att få en vit hud, och hur man använder kokosolja för att ha ett glänsande hår. Min far lärde mig hur man blandar citronbladen med kokosnötolja för att få bättre hårbehandling. Det var intressant då, men jag kunde aldrig föreställa mig att jag har stor nytta av det idag

Jag kom till Sverige 1997 och vägrade att lära mig svenska språket, så jag började sälja guld- och silversmycken och ville ha mitt eget modesmycken

År 1999 tog jag en kurs som nagelterapeut och arbetade med det i några år

År 2000 studerade jag entreprenörskap och jag började sälja -SLIMMING SOAP- från mitt land. Men det fungerar inte bra på grund av för många regler som jag hanterade inte den dagen.

År 2003 studerade jag Funktionell Medicin specialiserad inom Näringslära och Ört terapeut, i Sverige och i Storbritannien, under tiden jag praktiserade Kranio Sakralterapeut eller Kranial Osteopati och arbetade med det i många år hos Bröderna Tranbergs klinik & Institut..

År 2009 studerade till undersköterska och arbetade på Sahlgrenska sjukhus i Hjärtavdelning under en kort tid

År 2011 studerade jag Salés & Marketing och fick ett diplom från Umeå universitet.

År 2013 tog jag ett distansutbildningsprogram som en organisk hudvårdsterapeut och botanisk lärare här i Sverige, därefter deltog jag i många kurser och seminarier både i Sverige och i andra länder. Då bestämde jag mig för att ha mitt eget varumärke i organisk hudvård, vilket är en stor utmaning för mig

År 2015 studerade jag på Handelsuniversitetet i Göteborg och engagerade mig i VENTURECUP som är ett entreprenörskap organisation i Sverige. Jag fick mycket stöd med min affärsidé “Botanik by LANI” från denna organisation

Januari 2016 tog jag en medicin historia på Göteborgs universitet och i maj 2016 är jag övertygad om att öppna min egen praxis, BOTANIK BY LANI.

28 augusti 2017 fick jag mitt eget organiska hudvårdsvarumärke VEDESSENCE godkänt av den svenska myndigheten PRV (Patentregistreringsverket).

Jag har 21 års erfarenhet av hudvård och jag engagerar mig i COSMOPROOF organisation, internationell skönhetsmässa. Jag utvecklar ständigt mina kunskaper genom att delta i seminarier, kurser i olika länder, jag reste mycket och gjorde mycket marknadsundersökning, vilka produkter ska jag producera och varför? Vilka utbildningar eller kurser skall jag undervisa, och varför? Hur jag kan hjälpa mina klienter att få bättre hud, framför allt hur jag kan hjälpa andra hudvårds- och kroppsterapeuter att lyckas.