Behandlingar


På Boranik by Lani är vi stolta över att erbjuda en unik och skonsam terapiform som syftar till att främja kroppens inre balans och självläkningskraft. Med erfarenhet och expertis inom kraniosakral terapi ser fram emot att vägleda dig genom en session av avkoppling och återhämtning.

Vad är Kraniosakral Terapi?

Kraniosakral terapi är en subtil metod som involverar mjuk beröring och mild manipulation av det kraniosakrala systemet. Detta system, bestående av hjärnans och ryggmärgens membran, cerebrospinalvätska och kraniala ben, är avgörande för kroppens övergripande välbefinnande. Genom att försiktigt lösa upp spänningar och blockeringar kan terapin hjälpa till att återställa en harmonisk energiflöde.

Vårt Tillvägagångssätt

Besöket kommer inledas med konsultation efter klientens individuella behov och önskemål. Sessionen utförs på behandlingsbänken och börjar med lätt beröring över de lokaliserade problemområdena. Särskilt vanligt är huvud, nacke, rygg och sakralregionen (nära korsbenet). Beröringen är subtil och syftar till att känna av eventuella spänningar, obalanser eller rörelsebegränsningar i det kraniosakrala systemet.

Manipulationstekniker: Om terapeuten upptäcker några spänningar eller obalanser, kan de använda olika manipulationstekniker för att försiktigt påverka kroppens vävnader. Dessa tekniker kan inkludera mjuka tryck, sträckningar och försiktig rotation av huvudet, ryggraden eller bäckenet.

Under sessionen behålls kläderna på, välj gärna kläder du känner dig bekväm i inför behandlingen.

Fördelar med Kraniosakral Terapi

Många av våra kunder har rapporterat positiva effekter från kraniosakral terapi, inklusive lindring av stress, minskad spänning, förbättrad sömnkvalitet och ökad rörlighet. Vi strävar efter att hjälpa dig uppnå en djupare nivå av avslappning och balans, och många klienter beskriver sessionen som en holistisk upplevelse som påverkar både kropp och själ.

Boka Din Session Idag


Behandling som är passande för dig som känner stelhet och smärta i nacke, rygg eller axlar. Det är även passande för dig som känner dig stressad, stel eller överbelastad.

 1. Behandlingen börjar med ett ansiktsångbad med eterisk olja som hjälper kroppen och sinnet att slappna av.
 2. Regndroppsmassage på ryggen (en mjuk och mild massage med eukalyptus eterisk olja).
 3. Energi-tryck (förbättrar blodcirkulationen och hjälper spända muskler att slappna av).
 4. Massage för nacke och axlar (minskar spänningar och förebygger kroppslig stress).
 5. Lymfatisk behandling (förebygger kronisk sjukdom och trötthet).
 6. Ansiktsmassage (ökar blodcirkulationen och ger ökad lyster i huden).

OBS! Denna behandling rekommenderas inte om du är känslig mot aromaoljor.

Boka Här


Behandling med huvudfokus på ryggen som är passande för dig som känner stelhet och smärta i nacke, rygg eller axlar. Även passande för dig som känner dig stressad, stel eller överbelastad.

 1. Behandlingen börjar med ett ansiktsångbad med eterisk olja som hjälper kroppen och sinnet att slappna av.
 2. Det följs av en regndroppsmassage och örtpeeling på ryggen för att bli av med döda hudceller, vilket förbättrar syresättningen i kroppens celler.
 3. Sedan tillsätts den varma arganoljan för att göra huden lenare och mer mottaglig för hela behandlingen.
 4. Behandlingen fortsätter med applicering av en grön lermask med lavendelolja för att hjälpa huden och kroppen att slappna av.
 5. Applicering av Himalayanskt rosa salt gynnar mag- och tarmkanalen, som förebygger hjärt- och kärlsjukdomar, akne, allergi, astma, bronkit, reumatism och mycket mer.
 6. Behandlingen avslutas med en klassisk ryggmassage samt arm- och ansiktsmassage och energi-tryck som förbättrar blodcirkulationen. Vidare en lymfatisk behandling för att hjälpa kroppen att dränera din gamla lymfvätskan.

OBS! Denna behandling rekommenderas inte om du är känslig mot aromaoljor.

Boka Här


Med åren förändras huden och när vi åldras och utsätts för stress påverkar det hudens elasticitet. Microneedling rengör huden på djupet och boostar huden med näring. Behandlingen hjälper till att strama upp huden, minskar fina linjer, rynkor och andra ojämnheter. Resultatet blir en föryngrad, frisk hud med mycket lyster!

Microneedling är även effektivt mot förstorade porer, ärr, akneärr, hudbristningar och pigmentfläckar.
Behandlingen pågår i 40 minuter.

Vad ingår i Behandlingen?

 • Ansiktsrengöring
 • Ansiktspeeling
 • Ansiktsmassage
 • Microneedling-behandling
 • Avslutande behandling med näringsrika Serum (Vitamin C, E, A & B).

Vitamin C: Ökar kollagenproduktionen i huden.
Vitamin E: Antioxidant-boost.
Vitamin A: Mot fina linjer, rynkor och Akne.
Vitamin B: Motverkar mörka fläckar och pigmenteringsfläckar.

Boka Här


Sockerpastan appliceras noggrant, huden blir helt täckt med sockerpasta så att hår sedan kan dras ut i sin naturliga växtriktning. På detta sätt skapas ett resultat som varar längre, där hårväxten minskar med tiden och slutligen uppnår ett permanent hårfritt resultat. Sockring hjälper även till att bli av med döda hudceller och fungerar som en mild peeling.

Sockerpastan hålls varmt i en sockerkonfekt som inte blir varmare än din kroppstemperatur.

Alternativ:

 • Sockring av armar och underarmar, med applicering av ekologisk arganolja.
 • Sockring av halva ben, med applicering av ekologisk arganolja.
 • Sockring av hela ben, med applicering av ekologisk arganolja.
 • Sockring av rygg, med applicering av ekologisk arganolja.
 • Sockring av ansikte / ögonbryn / haka / överläpp.
 • Sockring av underarm.

Boka Här


En omhändertagande och djuprengörande behandling som släpper på spänningar i kroppen och ger en rikligt fukt-boost åt huden!

Behandlingen hjälper till att förebygga fina linjer och rynkor, samt ökar blodcirkulationen. Dekolletage- och lympfmassagen ger en avslappnande effekt och hjälper till att dränera gammal lympfvätska.

Vad ingår i Behandlingen?

 • Ansikts- Hals & Dekolletagerengöring
 • Peeling med ekologiska örter
 • Dekolletagemassage: ansikte, nacke, axlar och armar
 • Lympfmassage
 • Applicering av den Gröna Lermasken (ursprung Marocko)
 • Avslutande behandling med Lavendelvatten och näringsrika Serum

Detta är en optimal behandling för dig med torr hud, oljig hud, akne eller rosacea.

OBS! Denna behandling rekommenderas inte om du är känslig mot aromaoljor.

Boka Här


Facial Cupping är en metod som lyfter och stramar upp huden på en naturlig sätt. Behandlingen minskar fina linjer, rynkor och svullnader i ansiktet, samt hjälper ansiktsmusklerna att slappna av. Dessutom främjar det kollagenproduktionen i huden och främjar lymfdränering. Välj mellan 30 och 45 minuters behandling.

Som komplement under behandlingen används ett Vitamin C-rikt Booster Serum för ökad effekt.

Effekter av Facial Cupping:

 • Lyfter och stramar upp huden på ett naturligt sätt.
 • Minskar fina linjer och rynkor.
 • Minskar svullnader i ansiktet.
 • Bidrar till muskelavslappning.
 • Reducerar muskelspänningar.
 • Ökar kollagenproduktionen i huden.
 • Främjar lymfdränering i ansiktet.
 • Ökar blodcirkulationen.
 • Minskar akneärr och ojämnheter i huden.
 • Stärker hudens naturliga elastin.

Boka Här


Upplever du trötthet i din vardag? Det kan bero på att din kropp har samplat för mycket gammal lymfvätska. Gammal lymfvätskan kan orsaka trötthet, hängande hud samt bilda celluliter.

Med denna behaglig använder vi lymfaparat som verkar tillsammans med Aloe Vera gel för hjälpa huden dränera gamla orenheter och förnya hudceller. Effekten blir ett uppstramat resultat som även har verkande effekt mot celluliter. 

Under denna behandling kommer Aloe Vera gel samt aromoljor att användas. Vänligen kontrollera om du har någon allergi som kan triggas av detta innan du bokar din behandling.

Mer information:

 • Huduppstramning och lymfdränering är även bra för dig som har fått nyligen barn eller för dig som vill bli av med extra vätska i kroppen.
 • Celluliter i huden orsakas av fettsyror som samlas och lagras i kroppen. Detta kan ske till följd av att man inte svettas tillräckligt mycket och naturligt får ut slaggprodukterna ur kroppen.
 • Gammal lymfvätskan kan orsaka obalans i kroppen samt ge andra problem i kroppen.

De flesta av oss lever i en stresspåverkad miljö och torra klimat. Detta kan ha påverkan på kroppen och utlösandet av slaggprodukter, som i sin tur orsakar blockering av det naturliga svettandet. När kroppen inte lyckas svettas ut det den behöver samlas dessa restprodukter i våra hudvävnader och körtlar. Kroppen blir tyngre, och blodcirkulation försämras och syresättningen minskar. Dessa bieffekter leder i sin tur vidare till allt större problem om det inte åtgärdas.

Boka Här