Om oss

Vision

Vår hud visar hur vi mår i vårt inre!

Vår vision är att inspirera och hjälpa våra klienter och elever genom att erbjuda ett unikt utbildningsprogram med kurser och föreläsningar, där vi får en djupare förståelse för ekologiska samspel mellan natur, djur och människor. Våra kurser och workshops kommer att motivera våra klienter att förstå det högre värdet av traditionell hudvård och varför det vi smörjer vår hud med påverkar vår hälsa.

Vi samarbetar med olika internationella företag som erbjuder det bästa för konsumenter och en hållbar miljö. Vi stödjer småbönder som producerar växtbaserade organiska vegetabiliska oljor och eteriska oljor, så att de får möjlighet att fortsätta bedriva sin verksamhet och kunna försörja sin familj.

Vi erbjuder vårt eget märke VEDESSENCE, en organisk växtbaserad naturlig hudvård, som förebygger rynkor, torr hud, eksem, psoriasis och hudskador, återfuktar huden, förbättrar lyster och ger en frisk hud.

Sist men inte minst, 10% av förtjänsten på VEDESSENCE organiska hudvårdsprodukter kommer vi att skänka till olika välgörande ändamål.

Bakgrund

Mitt namn är Lani Dela Pena Tranberg från Filippinerna. Jag kom till Sverige vid 21 års ålder. I mitt land studerade jag datateknik och företagsmarknadsföring då jag på den tiden trodde att man skall jobba med ett yrke som man kan tjäna mycket pengar på.

Men jag var redan som barn varit fascinerad av att få lära mig om örter, då det är vanligt i Asien att man använder örter både för matlagning, vid hudskador och som hudvård.

Som 18-åring när gick på högskolan jobbade jag som zonterapeut hos min farbror på helgerna där de använde olika örter vid svåra hudproblem. På vardagar arbetade jag som skönhetskonsult först hos REVLON sedan MAYBELLINE på halvtid, tills jag blev arbetsledare på ett varuhus.

När jag var barn lärde jag mig mycket från min mor, hur man använder papayabladen för att få en vit hud, och hur man använder kokosolja för att få ett glänsande hår. Min far lärde mig hur man blandar citronblad med kokosnötsolja för att få ett bättre hår. Det var intressant då, men jag kunde aldrig föreställa mig att jag skulle få så stor nytta av det idag.

När jag kom till Sverige 1997 började jag sälja guld- och silversmycken och ville ha mitt eget märke inom modesmycken, men det gick inte så bra.

År 1999 tog jag en kurs som nagelterapeut och arbetade med det i några år.

År 2000 studerade jag med entreprenörskap och jag började sälja -SLIMMING SOAP- från mitt land.

År 2003 studerade jag funktionell medicin specialiserad inom näringslära och ört-terapeut i Sverige och Storbritannien, samtidigt som jag praktiserade hos Kranio Sakralterapeut och Kranial Osteopati och arbetade med det i många år på Bröderna Tranbergs klinik & institut.

År 2009 insåg jag att språket är superviktigt och bestämde mig att komplettera med gymnasiet igen. Jag studerade till undersköterska och arbetade sedan på Sahlgrenska sjukhusets hjärtavdelning under en kort tid.

År 2011 studerade jag Sales & Marketing och fick ett diplom från Umeå universitet.

År 2013 tog jag en distansutbildning som en organisk hudvårdsterapeut och botanisk pedagog här i Sverige, därefter deltog jag i många kurser och seminarier både i Sverige och i andra länder för att vidareutveckla mig inom branschen. Därefter bestämde jag mig för att ha mitt eget varumärke i organisk hudvård, vilket har varit och är en stor utmaning för mig.

År 2015 studerade jag på Handels Universitetet i Göteborg och engagerade mig i Venture Cup som är en organisation inom entreprenörskap i Sverige. Jag fick mycket stöd med min affärsidé “Botanik by LANI” från denna organisation.

Efter jag läste medicinhistoria på Göteborgs universitet år 2016 och bestämde jag mig för att öppna min egen praktik, BOTANIK BY LANI.

28 augusti 2017 fick jag mitt eget organiska hudvårds varumärke VEDESSENCE godkänt av den svenska myndigheten PRV (Patent Registreringsverket).

Jag har 21 års erfarenhet inom hudvård och hälsa och engagerar mig i olika internationella organisationer, t.ex. COSMOPROF, den största internationella skönhetsmässan. Jag utvecklar ständigt mina kunskaper genom att läsa mycket, delta i seminarier och kurser i olika länder. Jag reser mycket och gör marknadsundersökningar om vilka produkter jag skall producera och varför. Vilka utbildningar eller kurser skall jag undervisa, och varför. Hur kan jag på bästa sätt arbeta för att hjälpa mina elever att lyckas?